گروه آموزشی انگل شناسی - دانشکده دامپزشکی vetmed
پرویز شایان
استاد
گروه انگل شناسی
pshayan@ut.ac.ir
pshayan@ut.ac.ir
- گروه آموزشی انگل شناسی
- گروه مامایی و بیماریهای تولید مثل دام
- گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور
- گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان
- گروه علوم پایه
- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی
- گروه پاتولوژی
- میکروبیولوژی و ایمونولوژی
- گروه بیماری های داخلی
- گروه بهداشت و بیماری های پرندگان
- گروه علوم زیستی مقایسه ای
- گروه جراحی و رادیولوژی
اهداف گروه:
گروه انگلشناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران علاوه بر تحقیق و پژوهش در حوزههای انگلشناسی دامپزشکی و بیماریهای انگلی مشترک انسان و حیوان، وظیفه آموزش دانشجویان در سه مقطع تحصیلی دکتری عمومی دامپزشکی، کارشناسی ارشد و PhD انگلشناسی را نیز بر عهده دارد. تلاش برای نهادینه کردن ارزشهای والای انسانی و اسلامی در طول دوره تحصیل دانشجویان، تربیت دانشآموختگانی با تعهد و دارای مهارت جهت رفع نیازهای بخش سلامت دامپزشکی و ارائه خدمات مربوط در منطقه و کشور از اهداف اساسی این گروه آموزشی بهشمار میآید. در مقطع دکتری عمومی دامپزشکی، آشنایی با بیولوژی، فیزیولوژی، سیرتکاملی، بیماریزایی، اهمیت اقتصادی و اصول کنترل و مبارزه با عفونتهای انگلی رایج در حیوانات در ایران و دنیا مورد اهتمام است. در مقاطع تحصیلات تکمیلی، روزآمدسازی دانش و ارتقا توانمندیهای تجزیه و تحلیل و پژوهش، سرلوحه اهداف آموزشی اساتید گروه انگلشناسی میباشد.
طول دوره:
برنامه درسی دوره دکتری عمومی دامپزشکی در دو مرحلهی پیش درمانگاهی و درمانگاهی و معمولاً طی شش سال تحصیلی به طول میانجامد. در این بین گروه انگلشناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با ارائه مجموعاً هشت واحد آموزشی مشتمل بر چهار عنوان درسی، انگلشناسی و بیماریها شامل: کرمهای گرد، کرمهای پهن، تکیاختهها و بندپایان به معرفی انگلهای مختلف میپردازد. تمامی عناوین درسی ارائه شده در این گروه برای مقطع دکتری عمومی دامپزشکی، به صورت دو واحد درسی شامل یک واحد تئوری (معادل16ساعت درسی) و یک واحد آزمایشگاه (معادل32ساعت درسی) ارائه میگردند. مقاطع کارشناسی ارشد و PhD در گروه انگلشناسی، مطابق با آئیننامههای مصوب بالا دستی، به ترتیب در چهار و هشت نیمسال با گذراندن واحدهای آموزشی و سپس با انجام طرح تحقیقاتی (پایاننامه پژوهشی) به اتمام میرسد.
نقش و توانایی دانشآموختگان:
دانشآموختگان مقطع دکتری عمومی دامپزشکی پس از گذراندن واحدهای انگلشناسی مربوط، قادر خواهند بود ضمن شناسایی انگلهای بومی کشور، معضلات و مشکلات ناشی از عفونتها و آلودگیهای انگلی را تشخیص داده و با تفسیر دادهها و یافتههای بالینی موجود، نسبت به تجویز دارو و ارائه راهکارهای لازم جهت درمان، کنترل و نیز پیشگیری از بیماریهای انگلی دام و بیماریهای انگلی مشترک بین انسان و حیوان در گونههای متنوع دامی ایفای نقش نمایند. دانشآموختگان مقاطع تحصیلات تکمیلی گروه انگلشناسی، صلاحیت و دانش لازم در خدمترسانی در مراکز و مؤسسات آموزشی، تحقیقاتی و اجرایی کشور را کسب نموده و قادر به انجام فعالیتهای آموزشی-پژوهشی در حوزههای مختلف رشته انگلشناسی، تولید دانش فنی و به کارگیری آن در عرصههای مختلف میباشند. این دانشآموختگان میتوانند به عنوان کارشناسان صاحبنظر، در مشاغل اجرایی، پژوهشی و خدماتی برای انجام فعالیتهای حرفهای و تخصصی انگلشناسی در مؤسسات پژوهشی، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاههای خصوصی به انجام وظیفه بپردازند.
آزمایشگاههای گروه :
در گروه انگلشناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، چهار آزمایشگاه فعال به شرح ذیل وجود دارد:
- آزمایشگاه عمومی با اهداف آموزشی که تدریس دروس آزمایشگاهی در مقاطع دکتری عمومی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در این آزمایشگاه انجام میپذیرد.
- آزمایشگاه تشخیصی انگلشناسی که با دریافت نمونههای ارجاعی و انجام آزمایشات تشخیصی، موارد مربوط به شناسایی، پاسخ و تفسیر نمونههای بالینی را ارائه مینماید.
- آزمایشگاه سلولی- مولکولی که مجهز به دستگاهها و تجهیزات جهت انجام آزمونها و روشهای مولکولی نظیر PCR و کلونینگ و دیگر موارد با اهداف آموزشی و پژوهشی میباشد.
- آزمایشگاه سرولوژی که آزمونهای سرمی همچون الایزا، وسترن بلات و آزمایشات مربوط به آنتیژن-آنتیبادی در آن صورت میپذیرد.
موزه و مراکز تحقیقاتی گروه:
خوشبختانه گروه انگلشناسی توانسته است از موزه ملی انگلشناسی با مدیریت دکتر سید حسین حسینی و مرکز مطالعات کنه و بیماریهای منتقله از آن با مدیریت دکتر پرویز شایان بهرهمند گردد. جهت اطلاعات بیشتر لطفاً به لینکهای مربوط مراجعه فرمائید.
اساتید
- دکتر سید حسین حسینی
- دکتر پرویز شایان
- دکتر بهنام مشگی
- دکتر صدیقه نبیان
- دکتر فاطمه جالوسیان
- دکتر فاطمه عرب خزائلی