گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان - دانشکده دامپزشکی
- گروه آموزشی انگل شناسی
- گروه مامایی و بیماریهای تولید مثل دام
- گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور
- گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان
- گروه علوم پایه
- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی
- گروه پاتولوژی
- میکروبیولوژی و ایمونولوژی
- گروه بیماری های داخلی
- گروه بهداشت و بیماری های پرندگان
- گروه علوم زیستی مقایسه ای
- گروه جراحی و رادیولوژی
گروه بهداشت و بیماری های آبزیان
اهداف گروه:
با توجه به افزایش تقاضای روزافزون پروتئینهای آبزیان و ثابت ماندن میزان تولید حاصل از ماهیگیری، آبزی پروری در چند دهه اخیر در سطح جهان و ایران توسعه چشمگیری داشته است. این افزایش تولید، بیشتر ناشی از افزایش تراکم آبزیان در واحد سطح محیط پرورشی بوده است که در صورت رعایت نکردن اصول مدیریت بهداشتی می تواند نقش بازدارنده ای در توسعه صنعت آبزی پروری داشته باشد. رعایت اصول امنیت زیستی در مزارع پرورشی و مبادی ورودی تخمهای چشم زده و ماهیان زینتی میتواند از وقوع مشکلات جدی بیماریهای آبزیان در کشور جلوگیری کند. برای نیل به این اهداف تربیت افرادی که توان تخصصی لازم در زمینه بهداشت و بیماریهای آبزیان داشته باشند میتواند به تقویت توان علمی مراکز علمی و پژوهشی و رفع مشکلات بیماریها در مزارع پرورشی کمک شایانی کند و در توسعه آبزی پروری پایدار و امنیت غذایی کشور و مدیریت یکپارچه بیماریهای آبزیان نقش مهمی خواهد داشت.
بنابراین اهداف گروه به شرح ذیل است:
ارتباط با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشورهای دیگر در زمینه تحقیقات مشترک و تبادل استاد و دانشجو
آموزش و تربیت نیروی متخصص در حوزه بهداشت و بیماریهای آبزیان
ایجاد مهارت در زمینه تشخیص، کنترل و درمان بیماریهای آبزیان با ارائه دروس مربوط مطابق با سرفصلهای مصوب در دورههای دکترای عمومی دامپزشکی و دکترای تخصصی بهداشت و بیماریهای آبزیان
انجام تحقیقات و پژوهشهای مرتبط با بهداشت و سلامت آبزیان شامل: محرکهای ایمنی، واکسن، داروهای گیاهی و کیت های تشخیص آزمایشگاهی
ارائه خدمات به ارگانهای دولتی (سازمان دامپزشکی کشور، شیلات، مراکز تحقیقاتی مرتبط)
- برگزاری دورههای آموزشی و بازآموزی کوتاه مدت برای دامپزشکان و کارشناسان شاغل در صنعت آبزی پروری
برقراری ارتباط با صنعت در زمینههای تکثیر و پرورش و بهداشت آبزیان
مطالعه و برنامه ریزی در خصوص ایجاد و راه اندازی دورههای آموزشی بین رشته ای
طول دوره:
طول دوره بهداشت و بیماریهای آبزیان 4 سال است که دانشجویان پس از گذراندن 60 واحد نظری و عملی (دروس اصلی- 41 واحد، دروس اختیاری- 3 واحد و پایان نامه- 16 واحد) فارغالتحصیل میشوند.
نقش و توانایی فارغالتحصیلان:
- جذب و اشتغال به عنوان عضو هیأت علمی آموزشی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور
- تشخیص، کنترل و درمان بیماریهای آبزیان (ماهیان سردابی، گرمابی و سخت پوستان)
- جذب و اشتغال به عنوان محقق و پژوهشگر در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور
- ارائه خدمات تشخیص آزمایشگاهی به بخشهای دولتی و خصوصی
- ارائه خدمات مدیریتی فنی و نظارتی به مراکز تکثیر و پرورش آبزیان و صنایع وابسته
- ارائه خدمات کنترل کیفی به مراکز فرآوری محصولات شیلاتی
- انجام پروژه های تحقیقاتی مرتبط با صنعت آبزی پروری
اساتید:
دکتر مهدی سلطانی
دکتر حسینعلی ابراهیم زاده موسوی
دکتر علی طاهری میرقائد
دکتر سعید میرزرگر
دکتر اشکان زرگر
دکتر هومن رحمتی هولاسو