بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحیم
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعونَ
فقدان سرمایههای ارزشمند علمی و دانشگاهی بسیار تأسفبار است. خبر درگذشت استاد ارجمند مرحوم ابوالحسن ندیم موجب تأثر و تألم بسيار است.
ایشان، انسانی وارسته و فرهیخته، استادی هنرمند، تلاشگر و متواضع بود که در دوران پر بار خدمت صادقانه در دانشگاه ، در امر آموزش و تربیت علمي و هنري جوانان این مرز و بوم همت نمود.
مصیبت وارده را به خانواده محترم ایشان، همکاران و دانشجویان این استاد گرانقدر و جامعه علمي و هنري تسلیت گفته، از پروردگار متعال علو درجات برای آن عزیز سفر کرده و صبر جمیل و اجر جزیل برای بازماندگان محترم مسألت مینمایم.
روابط عمومی دانشکده دامپزشکی
مختصری از خدمات ارزشمند مرحوم دکتر ابوالحسن ندیم، پدر اپیدمیولوژی نوین ایران
دکتر ابوالحسن ندیم، پزشک، اپیدمیولوژیست، انگلشناس و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، که به عنوان پدر اپیدمیولوژی نوین ایران شناخته میشد، در سن ۹۷ سالگی دار فانی را وداع گفت.
استاد دکتر ابوالحسن ندیم در سال ۱۳۰۷ در تهران متولد و در سال ۱۳۳۴ از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران دانش آموخته شد. در سال ۱۳۶۹ به عنوان عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی انتخاب شد.
دکتر ندیم با داشتن ۳ تخصص انگلشناسی، اپیدمیولوژی و علوم آزمایشگاهی، فعالیتهای درخشانی در حوزه اپیدمیولوژی و بهداشت در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی داشته است و با تالیف بیش از ۱۲۰ مقاله و کتابهای متعدد، برگ زرینی در حوزه اپیدمیولوژی و بهداشت ایران و جهان محسوب می شوند.
از سوابق علمی و اجرایی ایشان می توان به دانشیار انگلشناسی، استاد تماموقت اپیدمیولوژی؛ معاون دانشکده بهداشت؛ رئیس دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ همکاری در طرحهای تحقیقاتی و نیز برنامهریزیهای ملی بهداشتی در رشتههای مختلف، اپیدمیولوژی، بهداشت عمومی، رشتههای اختصاصی لیشمانیوز، مالاریا و بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوانات؛ مشاور دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت، رئیس انجمن بهداشت ایران، رئیس گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی، عضو فدراسیون بین المللی انجمنهای بهداشت، عضو فدراسیون بین المللی بیمارسهای گرمسیری و مالاریا، رئیس انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران و سردبیر مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران اشاره نمود.